Huuhkajat aloitti kesän maaottelunsa EM-kisoihin valmistautuvaa Portugalia vastaan. Portugali oli vahvempi numeroin 4-2.

Portugali oli heti ottelun alusta saakka vahvasti niskan päällä koko ottelun ajan. Lopulta Portugali siirtyi 17. minuutilla johtoon, kun Ruben Dias pääsi kulmapotkusta puskemaan Portugalille johtomaalin.

Portugali loi painetta ja toinen maali nähtiin ensimmäisen puoliajan lisäajalla. Anssi Suhonen rikkoi portugalilaispelaajaa rangaistusaleen rajoilla ja VAR-tarkastuksen jälkeen tilanteesta tuomittiin rankkari. Diogo Jota laukoi pallon varmasti verkkoon.

Toisen puoliajan alussa Portugali pääsi pyörittelemään palloa Suomen rangaistusalueen tuntumassa ja lopulta Bruno Fernandes pääsi lataamaan komeasti yläkulmaan Portugalin kolmannen maalin. Reilun tunnin kohdalla Teemu Pukki ja Robin Lod tulivat kentälle ja 73. minuutilla Minnesota Unitedin kaksikon yhteistyö toimi, kun Lod vapautti Pukin läpiajoon ja Pukki tsippasi pallon yli Portugalin maalivahdin.

Muutama minuutti myöhemmin Pukki oli taas asialla, kun Matti Peltola vapautti Pukin ja hän sijoitti jälleen varmasti verkkoon. Suomen takaa-ajo lysähti kuitenkin, kun Fernandes pääsi Suomen puolustuksen virheen jälkeen kuittaamaan illan toisen maalinsa.

Suomi oli ottelussa kokonaisuudessaan lähes ylivoimainen ja Pukin maalit olivat Suomen ainoat paikat ottelussa. Portugalilla maalintekoyrityksiä oli peräti 24.

Ottelussa nähtiin kolme debytanttia, kun Juho Talvitie, Casper Terho ja Leo Walta tekivät ensiesiintymisensä Huuhkajissa.

Huuhkajien pelit jatkuvat perjantaina, kun se kohtaa vieraskentällä Skotlannin.