HJK raivasi tiukkojen vaiheiden jälkeen tiensä Konferenssiliigaan. Myös vahvan suomalaispanoksen omaava Djurgården nähdään liigavaiheessa.

Kyseessä on neljäs vuosi peräkkäin, kun HJK etenee eurokentillä lohko- tai liigavaiheeseen. HJK kohtasi Konferenssiliigan viimeisellä karsintakierroksella färsaarelaisen Klaksvikin. HJK puristi vieraskentällä 2-2-tasapelin.

Kotonaan HJK oli tiukassa paikassa, kun Klaksvik meni Helsingissä johtoon. Diogo Tomas tasoitti kuitenkin viimeisellä minuutilla ja Lee Erwin viimeisteli lisäajalla voittomaalin. Näin HJK eteni jatkoon yhteismaalein 4-3.

Vahvan suomalaisedustuksen omaava Djurgården raivasi tiensä Konferenssiliigan liigavaiheeseen voittaessaan slovenialaisen Mariborin.

Djurgården nappasi kotiottelussaan 1-0-voiton ja sinetöi jatkopaikan hakiessaan samoin numeroin vierasvoiton Mariborista. Näin Djurgården eteni jatkoon yhteismaalein 2-0.

Tuore Huuhkaja Adam Ståhl pelasi koko pelin, mutta sairastellut Rasmus Schüller joutui tulemaan vaihtoon jo avausjaksolla. Miro Tenho oli penkillä.

Urho Nissilän ja Mikael Soisalon Puskas Akademia koki kirvelevän putoamisen Konferenssiliigan liigavaiheesta.

Puskas oli hakenut ensimmäisessä ottelussa 3-3-tasapelin. Toisessa osaottelussa Fiorentina meni johtoon, mutta Puskas nousi tasoihin lisäajan rankkarimaalilla.

Kun jatko-ottelu ei tuonut tulosta, niin ratkaisua haettiin rangaistuspotkukilpailusta. Siinä Fiorentina oli vahvempi 5-4 ja eteni näin jatkoon.

Nissilä uurasti koko pelin ja Soisalo tuli vaihtoon pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Viaplay esittää Konferenssiliigan otteluita suorina lähetyksinä.